web d'ASOCAIRE
Calculatz lo sieu embarg Qui sèm La nòstra Mission Perqué aqueste servici? de Consideracions Contacte
web d'ASOCAIRE
Avèm utilizat un sistèma automatic per revirar aquesta pagina. Per aiçò, es possible que contenga imprecisiones o d'errors gramaticales.
Pregam las siás desculpas. Lo nòstre objectiu es qu'aqueste tèxt li resulte legible e util. Fòrça gràcias.
Tèxt actualizat lo 16 de febrièr de 2024
Menu
Menu
web d'ASOCAIRE
Avèm utilizat un sistèma automatic per revirar aquesta pagina. Per aiçò, es possible que contenga imprecisiones o d'errors gramaticales.
Pregam las siás desculpas. Lo nòstre objectiu es qu'aqueste tèxt li resulte legible e util. Fòrça gràcias.
Tèxt actualizat lo 16 de febrièr de 2024

SELECCIONE LA LENGA DESIRADA:
Castellano - Català - Euskara - Galego - Valencià - Mallorquí - Asturianu - Occitan - Aranés

Perqué aqueste manual?


mi foto

Dempuèi l'an 2012 luti contra d'embargs executats indebidament, tanta envolopa lo mieu salari (pension de jubilacion, en lo mieu cas) coma envolopa lo compte corrent bancària e, quitament, envolopa la devolucion de l'Impausada envolopa la Renda de las Personas Fisicas (IRPF) qu'efectue l’Agéncia Estatala de l'Administracion Tributària (AEAT) coma resultat de la liquidacion annala de tal impòst.

Aiçò m'a permés recuperar los impòrts embargats indebidament, en totes los cases (fins al moment, en uèch oportunitats).

En totes e cadun d'eles, ai presentat los mieus escrits de reclamacion dirèctament, doncas que la lei permet, en aquestes supausats, anar sens besonh d'èsser representat per Avocat ni Procurador.

Çò d'anterior, jonhut a la certitud que cada mes se produsisson un nombre fòrça anautit d'embargs indeguts sobratz de salaris e de pensions, aital coma amb periodicitat annala, envolopa las devolucions de l'IRPF qu'efectue l’AEAT, m'animèt a póner la miá experiéncia en coneissença d'aquelas personas que, en sofrint aquesta irregularitat, son pas conscientas que dispausan d'elements per la siá defensa.

E anèt per aiçò que me decidiguèri a escriure aqueste Manual.

En aquesta òbra se desvolòpa la teoria per la defensa dels afectats, en expausant los aspèctes legales que la apiejan, en se convertint aital en lo complement ideal de la presenta web que vos visita.

Lo sieu desvolopament es enfocat a aténher l'objectiu que, de personas lègues en la matèria (e jonhètz còp confirmat que sofrisson d'embargs indeguts), aqueriscan la coneissença de la problematica de lo sieu cas concrèt e de çò que la lei determina en proteccion de los sieus dreches, per, tre aqueste moment, sián capaces de se presentar en defensa de los sieus interèsses en arribant, quitament, a elaborar los sieus pròpris escrits de reclamacion.

Autre objectiu mai umil es lo d'arribar a èsser un practic element de consulta per de professionalas, doncas que pòdon trobar d'orientacions que resulten interessantas per l'exercissi de la siá foncion.

Aquesta òbra, coma es obligat e s'especifica aital en cadun de los sieus volums, es passat los tramits legales exigits per la siá publicacion e distribucion, tant en çò que toque al Registre de la Proprietat Intellectuala, coma a lo sieu Depaus Legal e a l'obtencion del correspondent ISBN.

Independentament d'èsser dins de tramits per la siá publicacion per Editorialas especializadas en aquesta tematica, se tròba disponibla en AMAZON, a on es accessibla, plan per lo sieu títol ¡¡SOCORRO!! Me embargan ...y no hay derecho! o pel nom de lo sieu autor José Antonio Sanz de la Tajada .

Trabalhi en l'ampliament d'aqueste Manual, per incorporar lo tractament de cases cèrtament controvertits coma son:

 • l'embarg de las pagas extraordinàrias (s'abonen plan abonen distribuidas en cada mes amassa amb la nomina mensuala, o sián plan abonadas integralament en de determinats meses).
 • l'embarg de la devolucion annala de l'IRPF (dirèctament efectuat per l’AEAT o après èsser entrat en compte corrent.

E tanben per expausar lo camin a seguir per presentar Recors de Reposición, davant l'inesperat e injust refús de las nòstras allegacions de la part del jutjat, a l'exigir (indebidament) qu'en la nòstra reclamacion avèm d'èsser assistits representats per Letrada.

Aqueste manual s'es estructurat en agropant cadun dels scenaris amb problematica comuna, en perseguint amb aiçò l'aténher jonhètz exposicion mai clara, que permeta que cada lector pòsca centrar la siá atencion especificament d'aqueles documents que sián d'utilitat e aplicacion en lo sieu cas concrèt. Objectiu que creï atengut.

D'aquesta intencion a resultat l'òbra estructurada en los seguents volums tematics especifics:

Guida Practica Manual monografic de 174 paginas, que se desvolòpan en el la teoria e aspèctes legales precises per la defensa davant d'embargs indeguts de salaris, plan envolopa la nomina o contra lo compte corrent, orientat per que, de personas lègues en la matèria, se sofrisson d'embargs indeguts, entratz dins coneissença de çò que la lei determina en proteccion de los sieus dreches.

Çò de manifestat s'apieja en un conjonch d'uèch cases reales amb l'experiéncia practica qu'a permés a l'autor trionfar en de divèrsas situacions davant d'embargs qu'a sofèrt, en aportant còpia de la documentacion reala dels meteisses.

Aquesta Guida es, a lo sieu còp, l'entratge comun a cadun dels volums en que se desvolòpa l'accion a seguir en los 16 de desparièrs scenaris identificats segontes la natura e portada de l'embarg.

En ela se fa referéncia dirècta a 12 leis (que se'n desvolòpan 69 articles o citas) e a 37 senténcias e de doctrinas judicialas.Volum I - Embarg UNIC sobratz NOMINA En los sieus 310 de paginas se desvolòpan de modèls dels escrits precises per reclamar EMBARGS INDEGUTS EXECUTATS ENVOLOPA LA NOMINA, quand se realiza un embarg exclusiu e ordenat, plan per un Organ Judicial, o per un Organisme de l'Administracion Centrala, Locala o Autonomica.

Aquestes scenaris son introdusits per una exposicion teorica dels principis e caracteristicas d'aqueste tipe d'embargs.

Se fa referéncia dirècta a 13 leis (que se'n desvolòpan 88 articles o citas) e a 37 senténcias e de doctrinas judicialas, totas elas referidas a aquesta problematica.

Se contemplan los seguents scenaris especifics. Cadun d'eles es introdusit per una exposicion teorica dels principis e caracteristicas de l'embarg de lo sieu tipe:

 • * Scenaris 1 Embargs UNICS sobratz nomina, ordenats per organ Judicial
  • ** Scenari 1.1 En pagament de PENSION DE NEURITUDS
  • ** Scenari 1.2 En pagament de DEUTE PER IPOTÈCA
  • ** Scenari 1.3 En pagament de DEUTE D'AUTRA NATURA
 • * Scenari 2 Embarg UNIC sobratz nomina, ordenat per organisme de l'Administracion Publica


Volum II - Embarg sobratz Compte Corrent En aqueste volum, e a travèrs de los sieus 280 de paginas, se desvolòpan los escrits precises per reclamar EMBARGS INDEGUTS EXECUTATS ENVOLOPA LO COMPTE CORRENT que s'ABONEN EN el LAS PERCEPCIONS SALARIALAS DEL EMBARGAT e que sián estats ordenats, plan per un Organ Judicial, o per un Organisme de l'Administracion Centrala, Locala o Autonomica.

S'introdusís per una exposicion teorica dels principis e caracteristicas d'aqueste tipe d'embargs.

En aqueste volum se fa referéncia dirècta a 13 leis (que se'n desvolòpan 81 articles o citas) e a 38 senténcias e de doctrinas judicialas, totas elas referidas a aquesta problematica.

Se contempla lo seguent scenari especific.

 • * Scenari 3 Embarg sobratz solta en Compte Corrent, ordenat per organ Judicial o organisme de l'Administracion Publica


Volum III - Embarg CONCURRENTE sobratz Nomina A travèrs de los sieus 324 de paginas, se desvolòpan los escrits precises per reclamar EMBARGS INDEGUTS EXECUTATS ENVOLOPA LAS PERCEPCIONS SALARIALAS e que s'executen SIMULTANÈAMENT amb d'autres embargs sobratz las meteissas, en avent estat ordenats, plan per un Organ Judicial, o per un Organisme de l'Administracion Centrala, Locala o Autonomica.

Aquestes scenaris son introdusits per una exposicion teorica dels principis e caracteristicas d'aqueste tipe d'embargs.

En el se fa referéncia dirècta a 13 leis (que se'n desvolòpan 88 articles o citas) e a 38 senténcias e de doctrinas judicialas, totas elas referidas a aquesta problematica.

 • * Scenaris 4 Embargs CONCURRENTS sobratz nomina, ordenats per organ Judicial
  • ** Scenari 4.1 En pagament de PENSION DE NEURITUDS
  • ** Scenari 4.2 En pagament de DEUTE PER IPOTÈCA
  • ** Scenari 4.3 En pagament de DEUTE D'AUTRA NATURA
 • * Scenari 5 Embarg CONCURRENT sobratz nomina, ordenat per organisme de l'Administracion PublicaVolum IV - Revision de l'impòrt embargat e d'autres scenaris En aqueste volum, e a travèrs de los sieus 290 de paginas, se desvolòpan los escrits precises per reclamar la revision de l'impòrt d'EMBARGS INDEGUTS EXECUTATS ENVOLOPA LAS PERCEPCIONS SALARIALAS DEL EMBARGT, per s'èsser modificat los paramètres que determinan l'impòrt d'aqueles.

Se contemplan tanben d'autras particularitats, coma lo besonh d'iniciar demanda en reclamacion de quantitat embargat indebidament; cossí an d'èsser afectats d'autres salaris del embargat e/o de lo sieu cónyuge, aital coma d'autres supausats mai especifics. Aquestes scenaris son introdusits per una exposicion teorica dels principis e caracteristicas d'aqueste tipe d'embargs.

En el se fa referéncia dirècta a 13 leis (que se'n desvolòpan 83 articles o citas) e a 38 senténcias e de doctrinas judicialas, totas elas referidas a aquesta problematica.

 • * Scenari 6 Revision de l'impòrt embargat, davant organ Judicial o organisme de l'Administracion Publica, per cambiament de paramètres
 • * Scenari 7 Iniciar demanda en reclamacion de quantitat, davant organ Judicial
 • * Scenari 8 Sollicitar revision d'embargs prealables
 • * Scenari 9 Embarg qu'afècta a d'autres salaris del pròpri embargat o de lo sieu cónyuge
 • * Scenari 10 Evitar cambiament de Jurisdiccion


Volum V - Reclamacion davant Entitat Financièra e Banc d'Espanha En las 286 de paginas del present volum se desvolòpan los escrits precises per reclamar la revision d'EMBARGS INDEGUTS EXECUTATS ENVOLOPA O COMPTE CORRENT EN QUE S'ABONAN LAS PERCEPCIONS SALARIALAS DEL EMBARGAT, plan davant l'Entitat Financièra o lo Banc d'Espanha. Aquestes scenaris son introdusits per una exposicion teorica dels principis e caracteristicas d'aqueste tipe d'embargs.

En el se fa referéncia dirècta a 12 leis (que se'n desvolòpan 69 articles o citas) e a 37 senténcias e de doctrinas judicialas, totas elas referidas a aquesta problematica.

 • * Scenari 11 Reclamar embarg indegut davant Entitat Financièra
 • * Scenari 12 Reclamar embarg indegut davant Banc d'Espanha


Volum RECOPILATORIO En las 776 de paginas d'aqueste volum on s'agròpan los 16 scenaris identificats e desvolopats en los cinc de volums anteriors en que s'a dividit aquesta òbra, amb los modèls d'escrits de reclamacion a presentar en totes e cadun d'eles.

Per las siás caracteristicas, aqueste volum se considèra util coma consulta generica per de professionalas, mas aiçò exclutz pas la siá utilitat coma mièg de consulta de la part de de personas interessadas en lo tèma e lègues en aquesta matèria.APÉNDICE - Taulas Salari Minim Interprofessional L'òbra se culmina amb aqueste volum, que se desvolòpan en el las taulas a aplicar per calcular l'Impòrt Maximal susceptible d'èsser embargat, per çò que cal aver en consideracion lo Salari Minim Interprofessional (SMI) en vigor en cada an.

En el s'incluson las de besonh, tre las referidas a l'an 2018 e fins a l'an actual.

Amb aquesta estructura se perseguís que demòre sens alterar lo contengut de cadun dels volums restants, e mai se se modifique lo Salari Minim Interprofessional. En tal cas se veirà unicament afectat lo present volum, mejançant l'incorporacion de las taulas de besonh pels calculs amb l'impòrt que la Lei establissètz pel nòu periòde annal.

Doncas, aqueste volum es complementari a cadun que ne constituisson aquesta òbra.

En las taulas que s'incluson s'a en consideracion los desparièrs paramètres a aplicar en caduna de las caracteristicas qu'afèctan per dich calcul (embarg sens d'autras particularitats especificas o embarg motivat per pagament de deute per ipotèca en presentant, dins aqueste cas, las desparièras taulas qu'atenguen a l'existéncia o pas de membras en l'unitat familiala amb de percepcions inferioras al Salari Minim Interprofessional, en desvolopant las taulas de besonh dempuèi cap fins a quatre membras en aquestas circonstàncias).

Se desvolòpan egalament, en totas e caduna de las ipotèsis, de taulas diferenciadas pels cases en que las Pagas Extraordinàrias s'abonen distribuidas cada mes amb la nomina mensuala.

Al se produsir jonhètz modificacion del Salari Minim Interprofessional serà unicament de besonh l'edicion d'una nòva version d'aqueste volum.CONJONCH DE L'ÒBRA
Manual completo

En aquesta image se pòt apreciar lo conjonch dels uèch d'exemplars que constituisson aquesta òbra.